Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Zebronics Zeb-Rocket Bluetooth-luidsprekerrecensies

Goedkope Bluetooth-luidsprekers zijn tegenwoordig in tientallen en verkrijgbaar in alle soorten en maten. Fabrikant van audioaccessoires Zebronics heeft een groot portfolio draagbare Bluetooth-luidsprekers met prijzen onder de € 5.000,- en vandaag hebben we Zeb-Rocket Bluetooth-luidsprekers ter beoordeling. Met een MRP van € 2.399,- kan Zeb-Rocket audio van verschillende bronnen afspelen en heeft hij zelfs een ingebouwde FM-radio. Het is tijd om te zien of Zeb-Rocket geluidskwaliteit biedt die het overwegen waard is.

Zebronics Zeb-Rocket-ontwerpen en specificaties

Zeb-Rocket is geheel van kunststof, maar de kwaliteit is goed en de onderdelen voelen niet ruw aan. De zwarte en grijze bies geeft hem een ​​aardse uitstraling en is alleen verkrijgbaar in deze kleur. De Zeb-Rocket van Zebronic heeft een cilindrisch ontwerp waarbij beide bedieningselementen aan beide uiteinden zijn geplaatst. Het heeft ook een rubberachtig leren handvat om te dragen. De speakers kunnen horizontaal of verticaal geplaatst worden. Hij is niet te groot en voelt met 912 gram niet te zwaar aan.

Zeb-Rocket heeft twee controllers: een gedetailleerde 1.4-controller met 3 controllers – aan beide uiteinden geplaatst. Bedieningselementen en connectoren zijn aan het uiteinde geplaatst met kleinere bedieningselementen. Het heeft knoppen voor het afspelen van media, equalizerbediening en modusselectie. De trackwisselknop doet ook dienst als volumeregelaar als je hem lang indrukt. Het rubberen kapje bedekt de aan/uit-knop, AUX-ingang, USB Type-A-poort en micro-USB-oplaadpoort.

Zebronics Zeb-Rocket kan in horizontale of verticale positie worden gebruikt

Beide besturingen kunnen een maximaal vermogen van 10W (RMS) produceren. Het frequentiebereik is enigszins beperkt tot 100 tot 16.000 Hz en een signaal-ruisverhouding van ongeveer 65 dB. Zeb-Rocket gebruikt de langere Bluetooth 2.1-standaard, maar Zebronics claimt nog steeds het bereik van 8-10 m. Het is een beetje vreemd om te zien dat zulke oude standaarden nog steeds worden gebruikt, maar gelukkig heeft deze niet alleen meer kracht dan de huidige versie, maar ook heeft geen invloed op de geluidskwaliteit.

De USB-poort is geschikt voor opslagschijven tot 32 GB en alleen MP3-audiobestanden worden ondersteund. Er is geen IPXX waterdichte of ingebouwde microfoon aanwezig, waardoor je geen oproepen beantwoordt via de speaker. Ten slotte is Zeb-Rocket alleen compatibel met de SBC Bluetooth-audiocodec.

Zebronics Zeb-Rocket-prestaties en batterijduur

Het instellen van luidsprekers is net zo eenvoudig als het indrukken van de aan/uit-knop en het vinden ervan in de Bluetooth-koppelingslijst van uw telefoon. De luidspreker kan slechts met één apparaat tegelijk worden verbonden. We hebben hem getest met de iPhone XR (Review), de iPad mini en de MacBook Air. Ondanks dat we een oudere versie van Bluetooth gebruikten, hadden we geen problemen met bereik of kapotte audio.

Het eerste wat ons opviel was dat Zeb-Rocket erg luid werd. Met de luidsprekers op maximaal volume ontdekten we dat het volume van 30 procent op ons apparaat behoorlijk comfortabel was als we binnenshuis naar muziek luisterden. Zelfs als we het volume helemaal opendraaien, horen we geen vervorming. Drivers zijn 3 centimeter harder dan de anderen, maar dit merk je alleen als je oren heel dicht bij de speaker hebt.

Helaas is de geluidskwaliteit niet erg indrukwekkend. Ondanks het hoge volume klinkt Zeb-Rocket behoorlijk hol omdat de bas erg zwak is. Zelfs op vol volume is er geen geluid uit de lage frequenties hoorbaar.

Er zijn bijna geen subwoofers op nummers als Giggs’ Lock Doh omdat de speakers dat frequentiebereik niet ondersteunen. De middentonen zijn vuil, waardoor het moeilijk is om verschillende instrumenten te onderscheiden. Nummers als Brain Damage van Pink Floyd missen veel detail en ook de zang is niet helder. De hoogste klinkt goed en zal geen broer zijn.

Alle bedieningselementen zijn afgedekt met een rubberen hoes.

Zeb-Rocket klinkt het beste als hij horizontaal wordt geplaatst. Als je hem verticaal plaatst, zelfs op de tegelvloer, wordt het geluid enigszins gedempt. Onze ervaring is iets beter bij het rechtstreeks afspelen van nummers via een bekabelde verbinding of via een USB-stick, maar niet veel. Wij geven de voorkeur aan het microSD-kaartslot in plaats van of naast de USB-poort, omdat je de klep niet kunt sluiten als je de USB-stick gebruikt. MP3’s worden automatisch in willekeurige volgorde afgespeeld.

We bekijken ook video’s op ons apparaat met audio overgebracht naar Zeb-Rocket en hebben geen synchronisatieproblemen met de dialoog. We moeten echter het volume verhogen als we tv kijken, omdat de stem zacht en minder helder klinkt.

FM-radio werkt goed. De speaker zoekt automatisch naar beschikbare zenders en kan deze afspelen met de volume omhoog en omlaag knoppen. Met de knop ‘Modus’ bladert u door meerdere bronnen. De EQ-knop of equalizer heeft weinig nut omdat niet bekend is welke presets zijn toegepast en de audiokwaliteit er niet op verbetert.

Er wordt aangenomen dat Zeb-Rocket slechts 2 uur meegaat per oplaadbeurt, maar dit cijfer is voor het maximale volume. Het normaal gebruikte niveau bedraagt ​​niet meer dan 40 procent. Hiermee zijn we erin geslaagd om 6 uur en 55 minuten ononderbroken afspeeltijd te behalen voordat de batterij volledig leeg was. Ons gebruik omvat een mix van Bluetooth-streaming en afspelen via een USB-poort. Het opladen van de speaker duurt ongeveer drie uur. Wanneer de batterij bijna leeg is, verandert de status-LED tussen blauw, rood en paars. Er zijn ook pieptonen, maar de muziek die wordt afgespeeld, is gemakkelijk te missen.

Uitspraak

Zebronics Zeb-Rocket is zeer betaalbaar en hoewel je veel afspeelfuncties krijgt, is de audiokwaliteit niet op peil. De vorm van de luidsprekerbehuizing laat zien dat deze goede bassen kan produceren, maar dat gebeurt helemaal niet. Zelfs in het middenbereik ontbreken details en over het algemeen klinkt de audio hol. FM-radio en USB-weergave zijn goede toevoegingen, maar niet genoeg om de slechte geluidskwaliteit te compenseren.

Voor dezelfde prijs kun je F&D W19 vinden, die tweemaal de RMS-prestaties biedt van Zeb-Rocket. Als u op zoek bent naar iets sterkers en weerbestendiger, dan is Boat Stone 700A een goede optie om te overwegen met wat meer geld.

Mục lục