Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Zelfvervangend display in een smartphone met de Honor 6C Pro als voorbeeld

Vandaag zullen we ontdekken hoe u zelf een kapot smartphonedisplay kunt vervangen met als voorbeeld de Huawei Honor 6C Pro. We selecteren elk nieuw scherm en beginnen.

Voor veel gebruikers is zelfs een klein scheurtje aanzienlijke schade, maar na diagnose werd de belangrijkste storing vastgesteld.

Eer 6C Pro

Na de val faalde de weergave gedeeltelijk. Het beeld begon te trillen en artefacten te produceren, zoals regel-voor-regel vervormingen van grafische elementen. Er is maar één uitweg: het volledige reserveonderdeel vervangen. Laten we beginnen.

Eer 6C Pro

Meestal zitten er schroeven in het onderste gedeelte die losgedraaid moeten worden. Hoogstwaarschijnlijk was de telefoon al in reparatie en waren de schroeven eenvoudigweg vergeten terug te sturen.

Eer 6C Pro

In de gewenste volgorde trekken we de SIM-kaarthouder eruit, anders kan de achtercover niet worden verwijderd.

Eer 6C ProEer 6C Pro

Met behulp van een parser voor het ontleden, wrikken we het onderste deel van het deksel los en beginnen we langs alle randen af ​​te pellen. Zodra de cover er helemaal af is, hebben we geen haast om hem opzij te leggen: hij is nog steeds verbonden met de vingerafdrukscanner.

De connector is verborgen onder een metalen deksel dat is vastgezet met een schroef. We draaien de schroef los, verwijderen het deksel en draaien de kabel uit.

Eer 6C Pro

Om het reserveonderdeel te controleren, moet u het moederbord verwijderen en dat is wat we gaan doen.

Eer 6C ProEer 6C Pro

Schakel eerst de batterij uit. De verbinding is verborgen onder de tweede beschermkap. We scheiden de resterende lussen en draaien de schroeven los.

Eer 6C Pro

Het moederbord wordt verwijderd, we maken een nieuwe displaymodule klaar voor een testverbinding. We zullen de componenten “op gewicht” verbinden. We doen dit om de functionaliteit van de telefoon te behouden voor het geval het vervangende onderdeel de tests niet doorstaat.

Eer 6C Pro

Wees voorzichtig bij het aansluiten: oefen geen overmatige druk uit op de achterkant van de displaymodule – de achtergrondverlichtingslagen zijn kwetsbaar en kunnen beschadigd raken.

Eer 6C Pro

Om de batterij niet los te maken, vouwen we de kabel op en sluiten deze op de weergegeven manier aan.

Eer 6C ProEer 6C Pro

Om de telefoon te starten, kunt u de kabel loskoppelen met de aan/uit-/volumeknop of het massacontactcontrolepunt sluiten. Het gemarkeerde punt wordt met behulp van een metalen gereedschap verbonden met een metalen schild.

Eer 6C Pro

Na het opstarten van het apparaat controleren we de volledige functionaliteit van de displaymodule. De uniformiteit en helderheid van de achtergrondverlichting, de afwezigheid van grafische vervormingen en artefacten. Er zijn twee manieren om de sensor te controleren.

De eerste is om alle bedieningselementen van de programmashell te gebruiken (gordijnen, knoppen, pictogrammen, helderheidsregelaars en paginagebaren, indien aanwezig) en de pictogrammen van elke toepassing op het bureaublad over het hele gebied te slepen en neer te zetten.

De tweede is de opname van een speciale modus voor ontwikkelaars: “Instellingen”, “Over telefoon / Over apparaat”druk meerdere malen “Buildnummer”scroll naar beneden en zoek het weergegeven item “Voor ontwikkelaars”ga daarheen. Op verschillende apparaten kan dit menu-item verborgen zijn in “Toegankelijkheid”, “Geavanceerde instellingen”, “Systeeminstellingen”, enz. We schakelen het item ‘Voor ontwikkelaars’ in en bekijken het gedeelte ‘Invoer’ ‘Aanrakingen weergeven’ hieronder. Op het contactpunt wordt een coördinatenraster weergegeven en er wordt een lijn weergegeven die de aanraking van een vinger volgt. Zo kun je voor ieder hoekje en ieder gezicht controleren of de sensor werkt.

Het vervangende onderdeel is getest en moet worden geïnstalleerd, wij zullen het defecte display demonteren. Om dit te doen, moet u het onderste kussentje loskoppelen van de luidspreker, aangezien de lusuitlaatpoort zich eronder bevindt.

Eer 6C Pro

Alles is klaar om het display los te koppelen. Verwarm het apparaat gedurende 2-3 minuten voor op 99°C met behulp van een thermische mat.

Eer 6C Pro

Met een zuignap kunnen we het display eenvoudig verwijderen. De karakteristieke merktekens op het frame en de achterkant van het glas geven aan dat het geïnstalleerde display niet origineel is en vervangen is.

Eer 6C Pro

Een belangrijk detail: Vergeet het beschermrooster van de gesproken luidspreker niet, deze zetten wij vooraf over op de nieuwe module. Indien nodig kan een kleine hoeveelheid lijm worden aangebracht.

Eer 6C Pro

We reinigen het oppervlak van het frame van sporen van lijm, stof en vuil. Ontvet het oppervlak bovendien met isopropylalcohol of overschoenen.

Eer 6C Pro

We installeren het display op een speciale lijm B-7000. Na het aanbrengen adviseren wij de lijm 5-10 minuten te laten drogen. Dit vermindert de hoeveelheid overtollig geperst en verhoogt de kwaliteit van de installatie.

Eer 6C ProEer 6C Pro

Controleer vóór het lijmen de componenten van de displaymodule: deze moeten geïsoleerd zijn. Als het in contact komt met het metalen frame van de telefoon, kan het vervangende onderdeel defect raken. Om dit te voorkomen, moeten de componenten worden geïsoleerd met plakband. U kunt het reserveonderdeel in het frame installeren en de telefoon in elkaar zetten.

Eer 6C ProEer 6C Pro

Bij de montage besteden wij bijzondere aandacht aan de aangegeven locaties. Vanwege de karakteristieke ontwerpkenmerken moet de touchscreen-aansluitkabel geïsoleerd zijn, anders schakelt het apparaat niet meer in. Isoleer met tape.

Eer 6C Pro

Om de lijm volledig te drogen, sturen we de telefoon onder druk of gebruiken we speciale wasknijpers – dergelijke manipulaties zorgen voor een hoogwaardige installatie, zelfs thuis.