Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Zijn videogames slecht voor je?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Zijn videogames slecht voor u?

Gamen is een van de meest populaire vormen van entertainment.

Een gemiddelde gamer brengt wekelijks ongeveer 8 uur en 27 minuten door voor de monitor. Dat is een stijging van 14% ten opzichte van 2020, en dat aantal zal waarschijnlijk nog stijgen.

Maar zijn videogames slecht voor je?

Wij zijn hier om de zaken recht te zetten.

In dit artikel nemen we de meningen van deskundigen en onderzoeksresultaten door. We bespreken de gevaren van videogames en de positieve effecten die ze kunnen hebben.

Laten we erin duiken.

Zijn videogames slecht voor je?

Bijna iedereen is het erover eens dat videogames een geweldige recreatieve hobby kunnen zijn. Maar als je te ver gaat, kan het allerlei negatieve effecten hebben op zowel je lichaam als je geest.

Zijn videogames slecht voor je? Zo ja, waarom?

Er zijn verschillende redenen:

Ongezonde levensstijl

Een van de grootste negatieve effecten van videogames is dat ze leiden tot een ongezonde levensstijl.

Meestal betekent spelen dat je op één plek zit en niets anders beweegt dan je vingers. Als je dit meerdere uren achter elkaar doet, is dat beslist niet goed voor je.

Het probleem is dat de aard van videogames zodanig is dat ze lange sessies aanmoedigen. Of je nu MMORPG’s (Massively Multiplayer Online Role-Playing Games) speelt of meedoet aan online sportgames, één uur gameplay is simpelweg niet genoeg.

Als je in-game valuta wilt verdienen of waardevolle items wilt vinden, zijn mogelijk hele gamesessies nodig.

Dus wat gebeurt er als je te lang videogames speelt?

Mensen die te veel eten, bewegen minder vaak en hebben slechte eetgewoonten. Dit wordt ondersteund door een recent onderzoek onder meer dan 1.000 mannelijke studenten.

Er werd vastgesteld dat degenen die zich overgeven aan gamen meer verzadigde vetten en natrium consumeren. Dit suggereert dat ze meer zoute snacks en minder fruit en groenten eten.

Deze ongezonde gewoonten leiden vaak tot overgewicht. Dit leidt tot ernstige chronische ziekten op latere leeftijd.

Dit is een goed voorbeeld van hoe slecht videogames zijn.

Zichtproblemen

Een ander probleem is dat gamen je gezichtsvermogen kan beïnvloeden. De American Optometric Association voor digitale oogvermoeidheid heeft zelfs de term Computer Vision Syndrome (CVS) uitgevonden. Symptomen zijn onder meer vermoeide ogen, droge ogen en pijn in de nek en schouders.

Ze worden veroorzaakt door schittering en een laag schermcontrast – het dwingt uw ogen harder te werken dan normaal.

Nog een negatief effect van videogames: ze vereisen een constante scherpstelling van je ogen.

Laten we multiplayer online battle arena games (MOBA) als voorbeeld nemen. Stel dat uw wedstrijd 45 minuten duurde. Waarschijnlijk kon je je bureau niet verlaten voordat een van de teams had gewonnen. Zelfs als je dat deed, heb je waarschijnlijk naar je telefoon gekeken. Hoewel videogames vaker CVS veroorzaken, helpen telefoonschermen ook niet.

Dus, hoe bestrijd je dit probleem?

Over het algemeen wordt aanbevolen om de 20-20-20-regel te volgen. Dit houdt in dat u elke 20 minuten afstand neemt van uw toetsenbord of controller en 20 seconden lang naar iets op 6 meter afstand van u kijkt. Daarom de naam.

Nog iets dat u kunt doen: zorg ervoor dat u geen videogames speelt in het donker of in direct zonlicht.

Je kunt zelfs een bril krijgen met een antireflectiecoating. Sommigen van hen kunnen zelfs blauw licht blokkeren, waardoor oogschade veroorzaakt door videogames wordt verminderd.

Dopamine-verslaving

Als je snel op Google zoekt naar videogames en hun negatieve effecten, zul je zeker het een en ander over verslaving tegenkomen.

Het hangt nauw samen met dopamineverslaving, die je kunt krijgen als je te veel consumeert.

Een onderzoek heeft aangetoond dat videogames het dopaminegehalte met 100% verhogen.

Er is niet één enkele factor die tot verslaving leidt. Wat je doet in de ontwikkelingsfase is niet de enige factor die bijdraagt. Geef dus niet alleen de games de schuld.

Het verband tussen videogames en dopamine kan echter tot verslaving leiden.

Rugpijn

Als u slungelig zit en niet goed zit, is dit schadelijk voor uw houding. Voeg daar een slechte ergonomie aan toe en je krijgt ernstige rugklachten. Het is een van de videogame-effecten die je wilt vermijden.

Het kan ook leiden tot:

  • Verminderde bloedsomloop
  • Spijsverteringsproblemen
  • Verkeerd uitgelijnde wervelkolom
  • Slechte longfunctie
  • Beknelde of beknelde zenuwen
  • Vervormde kromming van de wervelkolom
  • Kaakpijn

Om dit te voorkomen, koop je een gamingstoel van hoge kwaliteit en zit je tijdens lange sessies in een goede houding. Een bureau van hoge kwaliteit en een ergonomische muis kunnen ook helpen.

migraine

Over videogames en gezondheid gesproken:

Urenlang naar het scherm staren veroorzaakt migraine. Zelfs als je niet speelt, loop je risico.

Symptomen zijn onder meer:

  • Kleine verwarring
  • Hersenen mist
  • Gevoeligheid voor licht en geluid
  • Misselijkheid en overgeven
  • Gevoelloosheid in sommige delen van het lichaam

Agressief gedrag en psychische problemen

De meningen lopen uiteen over de vraag of videogames en agressief gedrag met elkaar verband houden.

Volgens sommige rapporten bevorderen gewelddadige games agressieve gedachten, zowel in laboratoriumomgevingen als in het echte leven. Anderen tonen geen verband tussen de twee. Als je van gevechtsopties houdt Dodelijke strijdJe zult zien waarom ouders denken dat videogames slecht zijn.

Er zijn criminelen die soms gewelddadige videogames aanhalen als inspiratie voor hun wandaden. Natuurlijk bestaat de kans dat ze zich op dezelfde manier gedragen zonder ooit een controller op te pakken.

Releases van videogames zijn nu gemarkeerd voor geweld om ervoor te zorgen dat zoiets niet gebeurt.

Wat zijn de voordelen van spelen?

Gamen krijgt vaak meer haat dan het verdient.

Mensen hebben de neiging om videogames af te doen als voorbehouden aan bankaardappelen. Maar de waarheid is dat veel gemeenschappelijke elementen van gamen in het echte leven tastbare voordelen kunnen hebben.

Dus, zijn videogames goed voor je?

Laten we kijken:

coördinatie

Spelen verbetert de coördinatie.

In een first-person shooter-game is dit zelfs essentieel. Steeds opnieuw spelen is een trefzekere manier om uw hand-oogcoördinatie te verbeteren. Zie het als een training om je reacties in het echte leven te verbeteren.

Dit is absoluut een positief videogame-effect.

Gamers presteerden zelfs beter dan anderen als het erom ging een virtueel voertuig op een recht pad te houden.

Als je op zoek bent naar de beste manier om deze vaardigheid te verbeteren, is het spelen van een virtual reality-game een geweldig idee.

Probleemoplossend vermogen

Talrijke wetenschappelijke gamingstudies hebben aangetoond dat deze hobby uw creativiteit en probleemoplossende vaardigheden kan vergroten. Dit is weer een goed voorbeeld van hoe goed videogames voor je zijn.

De voordelen van spelen omvatten ook het leren van teamwerk. Het vormt sterke banden tussen spelers. Daar gaan we later op in.

concentratie

Miljoenen mensen spelen real-time strategiespellen. Om te winnen moet je gefocust blijven.

Het is niet verrassend dat een van de positieve effecten van videogames een verbeterde concentratie is.

Deskundigen hebben bevestigd dat videogames precies voor dit doel kunnen worden gebruikt in het onderwijs of bij militaire trainingen.

Gamen verbetert ook uw prestaties bij visueel veeleisende activiteiten zoals autorijden of het zoeken naar iemands gezicht in een menigte.

multitasking

Multitasking is vereist om te vechten in massaal multiplayer online games (MMO’s) en aandacht te besteden aan je cooldowns. Dus vecht, kijk naar de kaart en zoek naar je middelen.

Het is veilig om te zeggen dat gamen veel multitasken met zich meebrengt.

Dus als je je hebt afgevraagd waarom videogames goed voor je zijn, is hier nog een argument.

Oudere volwassenen die aan onderzoeken deelnamen, slaagden erin effectiever te worden in multitasking door slechts een maand lang videogames te spelen.

Dit is een opmerkelijk resultaat als je bedenkt hoe snel de prestaties kunnen afnemen met de leeftijd. Het spelen van videogames is een geweldige manier om dit te bestrijden.

Mogelijkheid om te leren

Je kunt veel leren door middel van videogames. Of u nu een volwassene of een kind bent, u kunt iets nieuws ontdekken.

Als je op zoek bent naar meer positieve effecten van videogames, voeg dit dan toe aan je lijst.

Zie het zo: videogames stimuleren de verkenning van technologie.

Je kunt ook allerlei dingen leren die in het echte leven nuttig kunnen zijn. Dit omvat alles, van alledaagse dingen in levenssimulatiespellen zoals De Sims 4 tot overlevingstrucs in Het Bos.

Mensen die geïnteresseerd zijn in videogames zijn ook eerder geneigd zich bezig te houden met programmeren en het ontwerpen van videogames. Soms kan dit iemand zelfs helpen bij het beslissen over zijn carrière.

Maken videogames je slimmer?

Alles wat we hierboven hebben genoemd, suggereert dat het antwoord ja is.

Als je meer bewijs nodig hebt: onderzoeken hebben bevestigd dat gamen geassocieerd is met een hoger volume grijze stof in de hersenen. Maar daarover later meer.

Samenwerking

Nog niet zo lang geleden moesten beide spelers fysiek aanwezig zijn om de multiplayer-modus te betreden. Zelfs toen al promootten veel games teamwerk en samenwerking.

Met online gaming zijn multiplayer-videogames nu naar een hoger niveau getild. De opkomst van platformonafhankelijke gameplay hielp ook. Daarom mogen we teamwerk niet vergeten als we het hebben over de positieve effecten van videogames.

Battle Royale-games zoals Fortnite hebben squad-modi waarbij het doel is om samen andere teams op de kaart te verslaan. En bij horror-survivalgames zoals 7 Days to Die moet je een basis bouwen met je teamgenoten als je wilt overleven.

Dit werd bevestigd door de Missouri University of Science and Technology. Onderzoekers ontdekten dat de mogelijkheid om met succes in groepen te overvallen in WoW leidt tot succes in teams op de virtuele werkplek.

Dit draagt ​​alleen maar bij aan de voordelen van videogames in tijden van sociale afstand.

Hoe videogames de hersenen beïnvloeden

Er zijn talloze onderzoeken naar dit onderwerp uitgevoerd. Deskundigen zijn het erover eens dat gamen hersenveranderingen veroorzaakt.

Wetenschappers van de Faculteit der Gezondheidswetenschappen in Spanje en het Laboratorium voor Neuropsychiatrie en Neuromodulatie in de VS publiceerden onlangs hun eigen twee cent:

De effecten van videogames op de hersenen zijn zichtbaar in zowel structuur als prestaties. Gamers kunnen zich beter concentreren op veeleisende taken dan niet-gamers. Ze hebben ook een vergrote rechter hippocampus. Bovendien hadden hun hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor de focus minder activatie nodig om te kunnen functioneren.

Dezelfde wetenschappers bestudeerden ook de negatieve effecten van videogames op de hersenen.

Ze vonden functionele en structurele veranderingen in het neurale beloningssysteem bij gokverslaafden. Bij de onderzoeken werden ze blootgesteld aan spelgerelateerde signalen die uiteindelijk tot sterke hunkering leidden. Deskundigen hielden de hersenreacties voortdurend in de gaten.

Wetenschappers zeggen echter dat de reactie van de hersenen op videogames zich niet noodzakelijkerwijs vertaalt in veranderingen in het echte leven.

Onderzoekers van de Chinese Universiteit voor Elektronische Wetenschap en Technologie en de Australische Macquarie Universiteit presenteerden ook hun resultaten. Ze laten voorbeelden zien van hoe het spelen van videogames goed is voor je hersenen.

Door MRI-scans van zowel gameliefhebbers als niet-gamers te vergelijken, vonden ze een verband tussen deze hobby en het toegenomen volume grijze stof in de hersenen. De resultaten lieten ook zien dat betere connectiviteit in deze regio ook leidt tot snellere denkprocessen en hogere intelligentie. Dus ja, gamen kan je slimmer maken.

Afronden

Zijn videogames slecht voor je?

Lente.

Ze hebben negatieve effecten bevestigd.

Maar zullen ze invloed op je hebben als je een casual gamer bent? Nauwelijks.

Dus, zijn videogames goed voor je?

Wetenschappers hebben ook veel positieve kanten ontdekt. Verbeterde concentratie, betere multitaskingvaardigheden, mogelijkheden voor teambuilding – het is niet allemaal kommer en kwel, zoals je kunt zien.

Of je nu op pc, PlayStation, Xbox, Nintendo of op je gamingtelefoon speelt, het gaat erom het als hobby te houden.