Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Zo beschermt de nieuwe lockdown-modus van Apple op iOS 16 je tegen cyberaanvallen

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe de nieuwe Lockdown-modus van Apple op iOS 16 u beschermt tegen cyberaanvallen

Gezien de cyberaanvallen waarmee internetgebruikers te maken hebben gehad, heeft Apple een nieuwe beveiligingsfunctie voor zijn iPhone-gebruikers geïntroduceerd. U kunt uw iPhone nu beschermen tegen verschillende virussen en malware-aanvallen. De nieuwe lockdown-modus van Apple op iOS 16 is in staat aanvallen van malware en spyware zoals Pegasus af te weren. Dit is niet de eerste keer dat Apple een dergelijke functie introduceert. In september 2020 bracht Apple een software-update uit die Pegasus aanpakte, waardoor alle potentiële slachtoffers dreigingsmeldingen konden ontvangen als ze gecompromitteerd waren. Hoe dan ook, laten we eerst bespreken wat de Lockdown-modus doet.

Hier ziet u hoe de nieuwe Lockdown-modus van Apple op iOS 16 u beschermt tegen cyberaanvallen

Zie ook: Apple opent de registratie voor de volgende ronde App Store-sessies

Volgens Apple biedt de Lockdown-modus een “extreem, optioneel beveiligingsniveau voor de zeer weinige gebruikers die, vanwege hun identiteit of activiteit, persoonlijk het doelwit kunnen zijn van enkele van de meest geavanceerde digitale bedreigingen.”

In wezen vergroot de Vergrendelingsmodus de iOS-beveiligingsfuncties door bepaalde functies te beperken die mogelijk kwetsbaar zijn voor aanvallen:

  • Mededelingen: Afgezien van afbeeldingen blokkeert het de meeste soorten berichtbijlagen. Het schakelt ook enkele functies uit, zoals: B. Linkvoorbeelden.
  • Surfen op internet: Het schakelt bepaalde complexe webtechnologieën uit, zoals Just-in-Time (JIT) JavaScript-compilatie, tenzij de gebruiker een vertrouwde website uitsluit van de blokkeermodus.
  • Apple-services: Het blokkeert inkomende uitnodigingen en serviceverzoeken, inclusief FaceTime-oproepen, als de gebruiker niet eerder een oproep of verzoek naar de initiator heeft gestuurd.
  • Kabelverbindingen met een computer of accessoire worden geblokkeerd wanneer de iPhone is vergrendeld.
  • Configuratieprofielen kunnen niet worden geïnstalleerd en het apparaat kan zich niet inschrijven bij Mobile Device Management (MDM) terwijl de vergrendelingsmodus is ingeschakeld.

Hoe de vergrendelmodus in te schakelen op iOS 16

Als u iOS 16 gebruikt, kunt u eenvoudig de vergrendelmodus inschakelen. Het enige dat u hoeft te doen, is de beschrijving lezen, op Enter Lock Mode tikken en vervolgens op Inschakelen en opnieuw opstarten klikken.

Controleer ook: Meta concurreert rechtstreeks met Apple om dominantie