Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Zoom breidt end-to-end-encryptie uit naar zijn cloudtelefoonsysteem

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Zoom breidt end-to-end-codering uit naar zijn cloudtelefoonsysteem

Zoom probeert zijn platform sneller en veiliger te maken door end-to-end-encryptie (E2EE) uit te breiden naar zijn andere diensten. Van de Zoom-diensten die E2EE zullen ontvangen, is Zoom Phone de eerste. Het is een cloudtelefoonsysteem waarmee gebruikers tijdens één-op-één-gesprekken kunnen overschakelen naar het einde van het abonnement. Wanneer gebruikers deze functie inschakelen, worden alle oproepen beveiligd met cryptografische sleutels die alleen toegankelijk zijn voor bellende en ontvangende apparaten. De E2EE-status kunt u controleren door de code te delen met uw gesprekspartner.

U kunt de E2EE-status controleren door de andere persoon een beveiligingscode te geven. Momenteel staat de app toe dat E2EE wordt ingeschakeld voor Zoom-telefoongesprekken tussen gebruikers met hetzelfde Zoom-bedrijfsaccount. Ze kunnen de desktop-app of de mobiele app gebruiken om toegang te krijgen tot deze functie en ze kunnen ook de gespreksopname stoppen, die automatisch samen met deze functie wordt ingesteld. Om gebruikers te helpen deze functie bij oproepen in te schakelen, moeten accounthouders en beheerders E2EE inschakelen via het webportaal.

Zoom Cloud Phone System – De volgende bestemming voor E2EE

Bovendien wordt in breakoutruimtes ook end-to-end-encryptie aangeboden. In breakoutruimtes kunnen gebruikers kleinere discussies voeren die voortkomen uit groepsbijeenkomsten. Elke ruimte kan over een eigen breakoutruimte beschikken, die over een eigen encryptiesleutel beschikt. Maar zelfs hiervoor zouden accounthouders en beheerders deze functie voor hun gebruikers moeten activeren.

Zoom, de app voor videoconferenties, was in 2020 al begonnen met het adopteren van E2EE voor vergaderingen, kort nadat het bedrijf erg populair werd vanwege Covid-19. Aanvankelijk werd E2EE alleen aangeboden aan betaalde accounts, maar toen het kritiek kreeg, begon het het aan iedereen aan te bieden.